Bloggen / Böcker / Dagens / Inspiration / Sverigeresor / Jorden runt / Resedagbok / Motions pictures / Personligt / Text och citat / Träning
       Utrustning / Självporträtt / Porträtt / Vardag / Stadsbilder / Varelser / Natur / Övrigt och blandat / Temafotograferingar

       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December
       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December









Iphone

Ända från början så hade jag bestämt mig för att jag inte ville ha en Iphone. Varför vet jag inte riktigt men jag antar att det är för att det enda jag behöver på en mobil är att kunna ringa och sms:a med den. Jag har aldrig intresserat mig för att kunna gå in på internet osv.
Men nu börjar jag faktiskt att ändra mig litegrann... om inte annat för att appen Instagram finns...

Har du/ni en Iphone? Skulle du vilja ha en, varför/varför inte?

Gårdagen

Igår åkte jag in till Linköping och gick på stan med Debbi. Trevligt att se henne igen vilket borde göras oftare! Vi gick till Expresso House där vi fikade. För mig blev det blåbärspaj och jättegod varm choklad med grädde som inte var så varm. Men god var den ändå.
Lite shopping blev det också och två timmar senare lämnade jag Debbi i stan och åkte ut till Tornby och shoppade för alldeles för mycket pengar.


En vit ram, skurhink, disktrasa, två glasflaskor, "minibyrå", kakeldekor, betongborrar (till morfar om han vill ha), en film, två Wii-spel, 4 äggkoppar, muffinsformar, läppglans, ficklampa, 4 engelska pocketböcker, foppatofflor (ska jag ha i Brasilien) och ett par svarta... boots.
Köpte även en del saker som inte är med i bild. Nämligen ett skaft, en stark arbetslampa, julklapp till mamma, plastbyttor, ljus och även ljus till mamma.

Idag

Ännu ett inlägg utan bild. Lite tråkigt men så är det när man inte har en sladd man kan koppla mellan datorn och mobilen...

Idag har varit en bra dag. Det känns bra. Gick en promenad till tågstationen. Det var underbart ljus på ett ställe jag skulle vilja fota porträtt på. Jag tog kort med mobilen för att visa er. Men det går ju inte.

Promenaden tog 60 min. På vägen hem där jag gick på min gata så träffade jag grannen. Vi stannade och pratade en stund, det var trevligt. Jag ser inte mina grannar så ofta, man bara hör dom ute i trappan då och då. Eller när grannen visslar så det hörs genom alla väggar.

Ska snart äta lite korv med bröd. För det är torsdag idag och jag jobbar kväll. Det är alltså pizzakväll på jobbet. Är inte sugen men orkar inte laga ordentlig mat och göra mackor till kvällen. Kanske blir det kinamat istället för pizza. Vi får se.

Mitt hår är lockigt och fult efter duschen efter promenaden. Men jag gillar att det är lockigt, synd att det är fult bara. Kanske plattar jag håret rakt, eller kanske inte. Det får tiden utvisa.

Sova bör man annars dör man

Jag förstår inte vad som hänt. Idag gick jag upp 11:58, 11:58!!!
Dagen blir så kort då eftersom jag jobbar kväll den här veckan. Jag som skulle göra mycket idag, eller ja, jag skulle åka och träna eller ta en promenad och så diska dårå. Men nu blir inget av det gjort (för jag är lat och behöver min "slappetid" innan jobbet. Måste börja tänka på att börja laga mat snart också, så att jag inte blir så där illamående hungrig på jobbet. För det är inte kul...

Blev inga droppbilder igår förresten, inte för att jag var lat utan mer för att jag glömde bort det i allt bakande, smoothie-görande och fylla i luft i däcken - åka till Carlsund och beställa biltid - åkandet. Och det faktum att vi skulle vara på jobbet minst 10 minuter tidigare för att det var möte.
Så vi får se när det dyker upp bilder på dropparna...

Förresten så bokade jag tågbiljetter till Göteborg för ca 25 minuter sedan. I december åker jag dit och det ska bli kul med Jul på Liseberg och födelsedagsfirande :)

Önskeinlägg - Allround objektiv

Bilderna och priserna på objektiven är tagna från Cyberphoto.se.
Jag vill byta ut mitt kitobjektiv (Canon 18-55) till ett bättre objektiv med fast bländare. Något av dessa vill jag ha men vet inte jag vill ha mest. Så då kan man ju vara lite ekonomisk och kanske köpa den billigaste...



10 1. Tamron AF SP 28-75/2,8
2. Canon EF 24-105/4L
3. Canon EF 24-70/2,8

Hemgång

Jag tänkte testa det här med tidsinställda inlägg så hoppas det funkar.

Precis den här minuten slutar jag och ska snart ta cykeln och cykla hem. Jag kommer säkert att frysa, nu när det är höst och allt.
Jag återkommer förhoppningsvis imorgon med lite dropp bilder...

Dagens mat

Ryggbiff med potatis, sallad, gurka och beasås

Önskeinlägg - Objektiv

Bilderna och priserna på objektiven är tagna från Cyberphoto.se.
Jag har Canon EF 50/1.8 men skulle vilja uppgradera till 1.4an.



1. Canon EF-S 70-200/2.8
2. Canon EF 85/1.8
3. Canon EF 50/1.4

När skärpan inte sitter där den ska...


Önskeinlägg - Macro objektiv

Bilderna och priserna på objektiven är tagna från Cyberphoto.se.
Canon i mitt hjärta men skulle helst vilja ha objektiv 2 eller 3 (Tamron).



1. Canon EF-S 60/2.8
2. Canon EF 100/2.8
3. Tamron AF SP 90/2.8

Layout och förklarande

Det må vara höst och vinter där ute men här inne på bloggen så minns vi tillbaka till sommaren och värmen. Därav denna sommarlayout. Att det var den enda bilden jag hade som passade de färger jag ville ha behöver vi ju inte låtsas om.

Nu ska allt vara och se ut som det ska med layouten och länkar osv. Säg gärna till om det är något som är eller ser tokigt ut :)

Utifall ni vill veta och för att göra det lättare för mig så tänkte jag beskriva vad som hamnar under de olika kategorierna. Jag hoppar fotokategorin för den är ju rätt självförklarande.
  • Text
  • - text utan bild helt enkelt
  • Ord och bild
  • - Vardagliga händelser med tillhörande bild
  • Motions pictures
  • - Youtubeklipp, film, tv serier
  • Personligt
  • - Handlar om mig, det kan t.ex. vara min dag eller minnen
  • Vill ha
  • - Min önskelista kanske man kan säga
  • Dagens
  • - Dagens mat, låt osv.
  • Hus och hem
  • - Där jag bor, inredning och prylar
  • Övrigt
  • - Sånt som inte riktigt passar in men som borde ha en kategori ändå
    Resor
  • Sverige
  • - Små resor i Sverige
  • Jorden runt
  • - Mina besök ute i världen
  • Resor
  • - Resemål jag vill besöka eller platser som verkar intressanta att åka till
    Www
  • Bloggen
  • - Sådant som rör bloggen
  • Inspiration
  • - Det som inspirerar mig

Min dag

Bestämde mig för att dokumentera min dag. Här kommer den (en del av den).



Gick upp senare än planerat och ville ligga kvar. Det var ju så varmt och skönt!



Diskberget blev diskat.



Gott med frukost! Ett ägg med kaviar och vanilj yoghurt.



Ner till tvättstugan för att tvätta.



Försöker fota vattendroppar. Resultat kommer, förhoppningsvis är det skärpa på åtminstone EN droppe...



Äter mat och går tillbaka till barndomen och ser Skönheten och Odjuret. Jag gillade den inte så mycket när jag var mindre men den är inte så tokig.

Sen blev det inga mer bilder eftersom jag somnade på soffan. När jag vaknade orkade jag inte att dokumentera resten av dagen...

Om du möter en människa utan leende, ge henne ditt

Jag kom att tänka på den här bilden och tänkte skriva lite om den, men så mindes jag att jag redan hade gjort det. Nämligen i det här inlägget.
Bestämde mig för att publicera den igen för att det är ett roligt minne.


Snälla Carro, bli inte arg för att jag visar bilden igen :P

Käken

Jag har under flera år nu haft problem med min käke.
Den låser sig liksom ibland vilket gör att jag bara kan öppna munnen ca 1 cm.
När det har hänt så kan jag ibland "haka loss" och få upp den själv men ibland så går inte det utan jag får tålmodigt vänta tills det släpper av sig självt.

Ibland märker jag också att jag biter ihop tänderna och när jag kommit på mig själv att göra det så har jag haft samma problem med att öppna munnen.

Men nu har jag en annorlunda känsla mot hur det brukar kännas, det känns liksom trögt att öppna upp munnen, nästan som om någon försöker hålla munnen stängd med sina händer. Jag kan öppna munnen helt men då knakar det lite extra i käken och det känns som om den ska "haka av". Hellustigt!

Detta fick mig därför att googla ämnet och leta efter orsaker och hjälpmedel till att få det bättre eller sluta helt.

Kanske kan det vara så att jag biter ihop/gnisslar tänderna när jag sover och om så är fallet så kan det hjälpa med en bettskena under nätterna.
Ska rådfråga tandläkaren nästa gång jag är där om det kan hjälpa, för ibland när jag vaknar så märker jag att jag biter ihop tänderna.

Orsakerna kan även vara visdomständer. När de växer så kan de tydligen påverka hela huvudet och då borde ju käken vara prio nummer ett.

En person skrev på ett forum att hon kommit på en tillfällig lösning om problemet skulle uppstå. Det var nämligen att man skulle slappna av så mycket som möjligt i underkäken och sedan skaka på huvudet. Detta skulle då få käken att svänga loss.
Detta ska jag testa nästa gång käken sitter fast.

Har du några tips eller råd att ge så är du väldigt välkommen att göra det.

Ett kalas med kakor

Jag tog bilen och körde till Sala i söndags. Såg inte så mycket av staden utan satt i en vindsvåning vid torget de 2-3 timmarna jag var där.

Jag var nämligen bjuden på kak-kalas av en kompis som jag tyvärr inte ser så ofta. Så jag kunde inte missa tillfället att träffa henne en stund och samtidigt äta lite massvis med kakor och andra onyttigheter.









I det här inlägget försvann visst både text och bilder så jag skrev om det och fixade bilderna på nytt.

I walk this empty road


Ibland bara smäller det till, just like that!

Trav har funnits med i hela mitt liv och kommer alltid att göra det. Detta beror på min pappa som är travtränare och även min bror som snart även han kommer att vara proffstränare.

Själv tycker jag att det är rätt tråkigt med trav vilket säkert beror på att jag under halva min barndom följde med mamma och pappa på tävlingar (inte för att jag klagar över det, det var kul och mysigt då).
Nu åker jag bara när min bror kör en del lopp och idag var en sådan dag, fast extra speciell. Det var SM dags och Tommy (min bror) startade i lärlings SM för femte gången. Och på sätt och vis kan vi säga att det var 3:e gången gillt...


Att gå upp tidigt för att ta bilen till en stad långt bort för att gå på trav är inget nytt för mig. Men just idag kändes det inte som en pina (trav är tråkigt, mysigt och ibland kallt, iaf så här års) och när bilen kom hoppade jag glatt in, och somnade som vanligt innan vi kom till Jönköping.

Kom till travbanan tidigt, satt i solen en stund, gick och åt och satt inomhus på läktaren tills det var dags att ställa sig vid mållinjen när det var dags för brorsans lopp. Nervositeten som alltid brukar infinna sig varade endast några sekunder och innan starten så var den borta. Konstigt! Kanske kände jag på mig att det skulle gå bra...

Starten gick och min hjärna försvann helt. Hopp, adrenalin, totalt stopp i tankeverksamheten och med fingret på kamerans avtryckare som tog bilder (utan att egentligen se vad jag tog kort på) så stod jag där och skrek som en dåre. Och han vann. Bara så där. Pulsen på högvarv, tårar i ögonen och stolthet i hjärtat. Och min bror vann sitt tredje (och sista) lopp i Lärlings SM.

Glädjerus!















Mormor och morfar

Idag har momor och morfar varit på besök. Morfar skulle hjälpa mig att få upp en stor spegel på väggen och en lampa i kökstaket. Det gick bra, men spegeln blev lite sned och lampan sitter inte riktigt bra eftersom det är en sladd från en annan lampa (som typ inte går att ta bort)som går "igenom" den nya lampan...

Mormor hade med sig frallor/mackor med pålägg och sånt också som vi smaskade i oss.
Min mormor och morfar är de bästa som finns!

Dagens

Jag gjorde en lite lyxigare frukost imorse. Toast med kalkon och sallad, mums!

Sen tog jag en snabbpromenad på 25 minuter, besteg Jätten 3 gånger, det var lite jobbigt faktiskt.
Näe, nu ska jag fixa käk och sen dra iväg till jobbet.

Jag är dödens trött!

Idag fick de som ville gå lite tidigare från jobbet och självklart så tog jag tillfället i akt att gå därifrån. Alltid skönt att få komma hem tidigare än planerat!
Jag jobbade dag den här veckan och jag hatar att gå upp tillräckligt tidigt för att hinna till jobbet innan klockan 06:00! Så nu sitter jag här och är hur trött som helst. Orkar inte göra någonting, inte ens gå och kissa... och då är det verkligen illa.

Dock så orkade jag möta upp mormor inne i centrum idag. Vi gick lite i affärer och så tog vi en fika. Jag åt bakad potatis med kycklingröra så man kanske ska säga att jag åt en lunch istället. Gott var det iaf men inget kommer någonsin att gå upp mot Hugos bakade potatis med kycklingröra som de hade förut. Synd.

Det blev en del köp på stan, tyg till en köksgardin som mormor är snäll och syr åt mig, mascara, det på bilderna, vantar och en vit klocka (jag använder inte klocka men den är är snygg och den kostar bara 99 kr på Clas Ohlson så jag var tvungen att köpa den).

Stannade även på Östenssons och köpte bröd, mjölk och ägg (attans, glömde smöret!) innan jag cyklade hem. På hemvägen så åkte cykelkorgen i backen men äggen klarade sig som tur var. Inte nog med att bakhjulet på cykeln är knäppt, nu har jag ingen cykelkorg heller. Dagen då jag köper en ny cykel börjar närma sig...