Bloggen / Böcker / Dagens / Inspiration / Sverigeresor / Jorden runt / Resedagbok / Motions pictures / Personligt / Text och citat / Träning
       Utrustning / Självporträtt / Porträtt / Vardag / Stadsbilder / Varelser / Natur / Övrigt och blandat / Temafotograferingar

       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December
       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December









Min helg

Oj vad jag har varit duktig i helgen! Jag har organiserat, städat, tagit ner saker i källaren, dammat och dammsugit. Allt är skinande rent, förutom badrummet där det bara är dammsuget. Jag tvättade bilen istället. Sen har jag hunnit med att vara skjuts åt 1x2x2 personer, varit och handlat, sett en film samt gjort andra nödvändiga saker. Stolt tjej 87!

Vad har jag gjort mer då? Jo, i fredags åkte jag in till Linköping med min kära mormor. Vi shoppade lite och så fikade vi. Supergott men väldigt, väldigt mättande.

Sedan åkte vi hem till Motala där jag släppte av mormor och hämtade upp Putte för att skjutsa honom till ett ställe. Och så hann jag hem till handbollen.
Lördagen bestod av städning (även tvätt bl.a.) och lite filmtittande. Och sen ut i natten för att skjutsa hem mormor och morfar till deras trygga hem.

Idag, söndag fick jag sova lite längre än vad jag tänkt, färgade håret på mamma, tvättade bilen och handlade. Sen städade jag igen tills handbollen började då jag satt bänkad framför tv:n med kiwi med nougattopping. Och där var den textutfyllnaden klar... Hur har din helg varit?




Handboll - Sverige - Danmark

Min morfar och jag pratade lite handboll tidigare ikväll och då säger mormor att även Carlén är skadad och inte kommer att spela mot Danmark. Inte nog med att Kim Andersson är borta från spel i VM utan nu hade vi två "nyckelspelare" borta i matchen från Danmark (ett lag som är obesegrade) och jag tänkte att nu måste det nog vara kört.

Och visst vann inte Sverige.
Danskarna spelade grymt bra med snabba hemvändor och kontringar. Och deras skott gick ju inte av för hackor.


Foto: Scanpix / Nyhetskanalen.se/handboll

Något som jag kan bli lite irriterad på är att när Sveriges målvakter gör räddningar så får vi inga kontringar. Det beror ju förstårs på många olika saker och motståndarlaget får straff eller frikast och ett mål är (oftast) ett faktum för motståndarlaget. Det tycker jag är lite synd för målvakterna gör grymma räddningar ibland och det är ju synd om dom när det sen inte är Sverige som får bollen...

Men så är jag så glad för svenskarna har viljan att vinna. Tyvärr så räcker inte alltid det men jag tror att om matchen hade varit 5-10 minuter längre, så hade Sverige gått om och vunnit matchen. För de är glödheta och kämpar in i det sista!

Egentligen vill jag skriva mer om detta (för handboll är nog den bästa sporten jag vet, fast bara när Sverige spelar, inte andra matcher för jag måste ha något lag att heja på liksom) men ni som läser här kanske inte är så intresserad av handboll och så börjar klockan att ticka iväg lite för snabbt och det börjar bli sent.

Så nu avslutar jag det här inlägget med:
Gillar ni handboll / såg ni kvällens match / och vad tyckte ni om den?


Dagens plus: Mormor som är snäll och hjälper till att panta burkar.
Dagens minus: Att Sverige blir utbuade när de kommer in på plan. Osportsligt!

En helg, den här helgen

Fredag: Den här dagen var en upptagen dag. Jag vaknade och åkte till mormor och morfar för att äta jättegod lunch. Sedan bar det iväg till centrum för att handla lite och för att ta en fika med farmor. Sen åkte jag hem en snabbis och diskade innan jag mötte upp Sabina och Rickard vid bion. Vi såg Svinalängorna (rekommenderas inte!) och efter det åkte jag till Maxi och storhandlade. Vilken bra historieberättare ja är ellerhur?!

Lördag: Det var tänkt att jag skulle åkt till Debbi i Linköping men vaknade för sent och var för trött för att åka. Vet inte riktigt vad jag gjorde den här dagen. Packade upp resväskan helt och hängde in tvätten i garderoberna.

Söndag: En ganska så effektiv dag. Vaknade och skrapade bilen åt mamma som skulle låna den en stund. Gick sen in och lagade mat till jobbet i veckan och så gjorde jag smootie. Sen åkte jag in till Ikea där jag mötte upp Debbi där hon köpte b.la. en spegel och sen åkte vi hem till henne. Där åt vi godis och tittade på film. Sen var det dags att åka hem igen för att hinna hem till handbollen, vilket jag gjorde. (Nedan ser ni bilder jag tog påväg in till Linköping)






Onepiece / Jumpin

Jag har tänkt att köpa en Jumpin/OnePiece rätt länge nu men jag kan inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha.
Helst av allt skulle jag vilja ha en som ser ut som Sveriges flagga men det finns nog ingen sån...
Så jag funderar på att köpa en av dessa nedan istället.
Jag gillar den gröna lite mer än de andra men jag gillar även de andra och eftersom den gröna och de andra två på nedersta raden finns hos OnePiece så är de dyrare än de på översta raden.

Jag har beslutsångest på hög nivå så därför täbnkte jag att be er om råd. Vilken skulle ni ha köpt och vilken skulle ni ha köpt om ni vore mig?



Översta raden från jumpins.s Understa raden från Onepiece.no

Foxie

Jag blir rätt så rastlös när jag borstar tänderna så jag brukar gå omkring och göra annat under tiden. Inatt när jag borstade tänderna så tittade jag ut genom fönstret och gissa vad jag såg...?

En söt, lurvig liten räv som traskade omkring i våran trädgård!


Bild 1                                                                         Bild 2

En slags efterlysning!

När jag har varit utomlands och kommit hem så känner jag nästan jämnt en tomhet inom mig. Visst är det skönt att komma hem men det är ändå något som fattas liksom och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.
Kanske är det för att jag är för rastlös för Sverige eller så är det för att jag älskar att resa (trots att jag blir flygsjuk nästan jämnt) och att vara på resande fot!

Men nu när jag har varit i Brasilien och hälsat på vänner så är det värre än vanligt. Just för att jag är van att ha minst en människa, två katter och en hund runt omkring mig 24 timmar om dygnet.
Att då komma hem till en tom lägenhet och tillbaka till vardagen igen suger till en början rent ut sagt...

Därför tänkte jag nu att jag skulle börja umgås mer med de som jag bryr mig om.
Och eftersom mina vänner och min underbara släkt har mer för sig än vad jag har så tänkte jag att ni skulle kontakta mig, hehe. Blir lättare så då jag har mycket fritid och har tid nästan jämnt (och inte gillar att få ett 'nej').

Så har du lust att bli bjuden på fika, bjuda mig på fika, ta en sväng på stan, ha filmkvällar, ta en promenad, mata fåglarna (livsfarligt), laga mat tillsammans och äta den också, gå på bio, träna, spela spel, softa med en ansiktsmask och lite prat eller göra något helt annat?

Slå en pling eller skicka ett sms och bestämt datum, tid och plats så blir jag glad (skulle vara sorgligt om ingen nappade på det här nu :P )!

Typiskt mig...

Hur är jag funtad egentligen?!

Igår när jag kom hem efter jobbet så satte jag mig vid datorn. Inte så smart då jag hade massvis med saker att göra idag innan jobbet. Ändå satt jag vid datorn till 01:35. Eftersom jag vet att jag har svårt att vakna på morgonen så slet jag mig från datorn och borstade tänderna. Men när jag väl lagt mig i sängen så började jag läsa, inte smart! Klockan 02 släckte jag lampan med tanke på att gå upp klockan 08:00.

Tror ni att jag gick upp då?
Näe. Klockan hade slagit 11:30 när jag gick upp. Så det blev ingen träning, fixning av saker på stan och en sväng till jysk och ÖoB. Däremot så hann jag att tvätta (pågår fortfarande) och duscha...

Egentligen borde jag laga mat nu eftersom att jag börjar om 70 min. Men hinner nog inte att äta den så det får bli matlåda till jobbet. För jag sitter ju fortfarande här framför datorn. Ofixad och med "pyjamas", utan mat och med tvätt i tvättmaskinen när det snart är dags att åka till jobbet.

Inte lär jag pallra mig ut i köket nu heller utan kommer säkert att gå in på facebook.
Hur är jag funtad egentligen?!

Lekt i photoshop


Bildinställningar + redigering: Jag
Tröck på knappen: Liza

Hemma igen

Jaha, då var jag hemma igen. I en stinkande lägenhet och med en resväska på villovägar.
Inte sådär jättekul men jag överlever nog.

Efter ca 21 timmar på 3 olika plan (reseberättelse kommer så småningom) så blev det mat och godisköp på Maxi, lämna mamma + saker hos henne och sen raka vägen hem där det var alldeles för många parkerade bilar där jag bor. Har en del saker jag vill göra och en del saker som jag borde göra. Men istället så läser jag bloggar, har handbollen som bakgrundsljud och äter för mycket godis när jag egentligen skulle behöva äta något annat.

På måndag är semestern slut och vardagen börjar igen...

Modeller sökes

Det kliar i fingrarna efter att fota porträtt och jag har även en del idéer på fotosessioner att göra. Det är få av mina vänner som vill eller kan ställa upp och nya ansikten att fota vore inte helt fel heller.
Därför söker jag nu människor att fotografera (även djur går bra).

Det ända du behöver betala är din tid. I gengäld för att jag får fota dig så får jag använda dina bilder på min hemsida och på min blogg. Du kommer att få ett par bilder som du kan använda dig utav på internet på t.ex. facebook, bloggar och msn.

Detta vill jag fota:
- Porträtt
- Tema porträtt (mer info i mail)
- Syskon och familjeporträtt
- Barnporträtt
- Djurbilder

Låter det intressant och vill du veta mer?
Kontakta mig via en kommentar i bloggen eller maila mig på [email protected] så skickar jag dig ett mail med mer information.

Exempel på porträtt jag tagit:




Mina rädslor

Förutom att förlora någon nära på ett fasligt sätt så är jag väldigt rädd för Scream1. Filmen ni vet. Jag har sett film 2 och 3 flera gånger och det går alldeles utmärkt. Men första filmen har jag inte sett hela, varför? För att den skrämmer mig så otroligt mycket. Inte nog med det, jag får mardrömmar utav den också, i en vecka efterråt.
Frågan är om jag kommer att våga se de kommande 3 filmerna som håller på att spelas in nu...

Bara att se masken ger mig kalla kårar

En annan, lite större rädsla är djupa hav. Det tycker jag är läskigt, jag vill absolut inte vara med om en båtolycka ute till havs. Iskallt vatten och ett mörkt djup som väntar innan den ljusa tunneln låter inte inbjudande. Man blir ju bländad.

Ännu värre är om det finns hajar i vattnet. Alla Hajen-filmer är läskiga och dudududu-ljudet är bland de värsta ljud jag vet. Usch!


Här bor jag


Mobilinlägg - Brasilien

110107_223756 (MMS)

Köpte en D&G klocka för endast 60 kr, det kallar jag billig ;)


Min arbetsplats

Jag jobbar på TermoRegulator i Motala. Kanske inte världens bästa plats men jag trivs där (en del pga. alla mina underbara arbetskamrater). Fast någon dag måste jag därifrån för att vidga mina vyer i jobbvärlden.

Vad händer på Termo? Jo, vi tar fram och tvättar detaljer till bl.a. microvågsugnar, bilindustrin m.m. Det är lite svårt att förklara vad det är som vi egentligen gör så jag ska inte försöka att förklara utan det får räcka med att jag berättar att det är en industri som jag arbetar på. Vill du veta mer så får du komma och hälsa på...








I det här fönstret har många stått och tittat ut på den fina utsikten... parkeringen. Det händer mycket på den kan jag lova!








Om mig



Att skriva kan vara svårt. Att skriva om sig själv måste vara det svåraste man kan skriva. Men jag ska försöka.

Jag heter Johanna och är för tillfället 23 år. Jag är född 18 April, 1987 och är därmed Vädur. Min familj består av en mamma och en pappa som är skilda och en storebror.
Jag måste vara den lataste människan som någonsin satt sin fot på denna jord. Om jag mot förmodan påbörjar något "jobbigt" som t.ex. storstädning eller en ommöblering så kan de ta all från 2-5 dagar. Att det ser ut som kaos under tiden spelar ingen roll, för är jag lat så är jag. Eller så handlar det bara om väldigt dålig självdiciplin, jag vet inte vilket av det som är värst.

När man träffar mig för första gången (och de 10 gångerna efter det) så tror nog de allra flesta att jag är en väldigt blyg person. Men det är jag inte, det är bara det att min hjärna fryses till is varje gång jag träffar människor som jag inte träffar så ofta. Vilket gör att jag inte alls vet vad jag ska säga och vet jag det till slut så har konversationen bytt ämne.

Förr i tiden var jag väldigt positiv, vilket sakta men säkert kommer tillbaka. Det som händer det händer och det som inte händer... händer inte. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt.

Nu börjar orden tryta men jag kan berätta att jag avgudar choklad, älskar att resa, gillar att fota och att jag föredrar hemmakvällar framför utekvällar. Och om jag nu måste gå ut på kvällen så väljer jag helst en god middag åtföljt av bio istället för att festa.
Jag kan också berätta att jag ogillar när folk försöker få mig att göra något som jag inte vill och sedan blir sura just för att jag inte vill, t.ex. som att dricka alkohol när jag inte vill ha. Jag kan ha roligt utan helt enkelt (inget ont för de som dricker).

That's it, det får räcka.


Vad hände egentligen 2010?

Jag tänkte göra en ordentligt årsresumé för året 2010 men insåg att det skulle bli alldeles för jobbigt. Därför tänkte jag att istället för massa ord som blir till meningar så blir det 12 bilder, en från varje månad och kanske lite text, om det hände något speciellt den månaden. I kronologisk ordning, Januari - februari


Jag tog många vinterbilder som jag blev stolt över.


Jag tog mitt första polaroidkort. Inte det bästa motivet kanske...


Jag åkte inte till Berlin för att hälsa på Linnéa som planerat vilket jag ångrar idag. Jag skulle ha struntat i smärtan och åkt ändå. Samma månad fick jag Liza att leka fiskare när det var iskallt ute.


Jag blev vampyr.


Putte fyllde år och jag tog ett kort av ett champagneglas som jag blev väldigt nöjd över.


Jag tog en inlinesåktur. Och bytte blogg också förstårs.


Jag hälsade på Linnéa i Köping.


Jag åkte med de här sköna tjejerna till Stockholm över en natt.


September var en dålig bloggmånad och 50-öringarna togs bort från gemene man. Just de, jag flyttade hemifrån för andra/tredje (och förhoppningsvis sista) gången.


Oktober bestod av kak-kalas i Sala, en tripp till Åby och såg brorsan vinna SM vilket resulterade i att jag inte fick äta godis fören på julafton.


Det bästa med november var ett nytt objektivköp och att Deathly Hallows Part I hade biopremiär.


Jag fick en kopp och avslutade år 2010 med att åka till Brasilien där jag för tillfället befinner mig.

Jag ser fram emot att se vad 2011 har i beredskap för mig.