Bloggen / Böcker / Dagens / Inspiration / Sverigeresor / Jorden runt / Resedagbok / Motions pictures / Personligt / Text och citat / Träning
       Utrustning / Självporträtt / Porträtt / Vardag / Stadsbilder / Varelser / Natur / Övrigt och blandat / Temafotograferingar

       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December
       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December









Rådjur

De två senaste nätterna har jag ett diffust minne av att jag drömt om rådjur.
Vad kan det betyda tro?


Norrsken

Då har jag en till sak att ha på "att-göra-listan" innan jag dör. Se ett norrsken!

In The Land Of The Northern Lights from Ole Christian Salomonsen on Vimeo.

I shot with a Canon


Harry Potter Part II

Inte sådär jättelångt kvar nu!!!



Källa

Golden Retriever

Om jag hade massa tid och inte ville resa så mycket så hade jag köpt en Golden Retriever så fort jag bara kunde!
Om du skulle köpa hund, vilken ras hade du valt?


1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Konstiga självporträtt

Tidigare idag så hade jag rätt så tråkigt så jag sminkade mig lite galet och tog självporträtt.

Jag gillar inte att vara med på kort, speciellt inte när det är lite "planerade" bilder. Så jag funderade en stund på om jag skulle våga visa upp de här bilderna eftersom de inte är min stil av bilder. Jag har lekt lite i photoshop så både bilder och redigering är annorlunda.

På något vis så gillar jag de här bilderna trots att jag ser dum ut, haha.
Fler kommer så småningom...




Någon?

Är det någon som vill fixa min hemsida, göra om min blogg, bestämma vilken ordning jag ska lägga upp alla bilder i bloggen och komma med choklad till mig precis det här ögonblicket så får ni helst gärna göra det.

Världens bästa Ebba


Inception, Buffy, Veronica Mars

Jag är sämst!
Det här med att spara pengar och ha köpstopp gick bra ända tills idag. cdon.com har kalas idag för att de fyllt 12 år så jag köpte (vet inte om de priser jag fick köpte för hade något med kalaset att göra) lite godheter därifrån för inte alls så många minuter sedan. Jag får väl trösta mig själv med att det inte var pengar tagna från sparkontot iaf...

Nu ska jag se Rädda Willy och sen sova sjukt skönt i min säng, som jag har längtat!


GB Glass

När jag var mindre så gick/cyklade jag ofta till kiosken på väster och köpte en glass från GB glass, som för övrigt har de godaste glassarna!

Jag saknar det där lite så nu i sommar när solen skiner starkt på himlen så ska jag ta cykeln och cykla till en kiosk och köpa en glass. Och jag tänkte börja med några av årets nyheter.

Dalbaneglassen och mjölkstruten ser goda ut, ska även testa Cornettostrutarna förutom den i mitten och även du + jag = sant.
Men den som ser allra godast ut är magnumglassen till höger (och så slinker nog en till vänster ner också).
Tycker du om GB's glassar och vilken nyhet tror du att du kommer att gilla mest?


Bild från GB's facebook

Kusin - Ebba

Idag (eller rättare sagt igår; fredag) hämtade jag upp min kusin Ebba när hon hade slutat skolan (innan dess så var jag tvungen att ringa efter hjälp för att skotta fram bilen, tack mormor och morfar!). Jag bad henne om hjälp för att ta lite självporträtt (räknas det som självporträtt när man ställt in inställningar och sagt hur bilden ska komponeras men om en annan har tryckt på knappen?) men det slutade med att jag bara såg muppig ut och att Ebba (som agerade testbild) fick de riktigt fina bilderna.

Efter lite fler muppiga bilder på både mig och Ebba (se lite smakprov nedan) så åkte vi till Maxi och handlade, sen hem till mig och gjorde hemmagjorda hamburgare och åt glass till efterrätt. Sedan spelade vi lite wii och sedan kom mamma för att följa med när jag skjutsade hem Ebba till landet.

Så såg alltså min fredag ut och visst blev det en eller fler paranteser för mycket i det här inlägget?! Hur såg din fredag ut?




(Går)dagens mat

Skulle publicerats igår

Det blir mycket matbilder nu, inte meningen men frukta inte. Det kommer andra bilder inom en kort framtid.

Dagens mat blev mos (för det var alldeles för länge sedan jag gjorde det) med bullens varmkorv. Mums!

Som vanligt hade jag i för mycket vitpeppar i moset men jag dog inte den här gången. Och jag hade ingen mjölk hemma så jag spädde ut lite grädde med vatten. Det gick det också.




Dagens frukost



Smörgåsar med ost, hemmagjord hallonsmootie & earl grey té med en skvätt mjölk.

Min helg



Fredag: Lunchade med farmor på stan efter jobbet. Sedan sov jag resten av dagen och vaknade upp förkyld.



Lördagen: Bowlade med Anna och Carro. Jag vann sista serien + det totala...



... sedan åkte vi till Carros syster där vi åt god mat, efterrätt och godis samtidigt som vi kollade på två filmer och lite av melodifestivalen.







Söndag: Åkte till mamma och åt lunch. Tog sedan en kvällspromenad och ska snart dricka min andra kopp té för dagen. Och jag tycker inte ens om té. Lustigt.



Alla bilder är tagna med Iphone 4.

18 april

Lite för tidigt att lägga ut en önskelista när jag fyller först nästa månad. Men det är bra att ha framförhållning! Vill du köpa något till mig på min stora dag så kommer lite tips på vad du kan köpa här nedan.



Ljuslyktor ugglor (39/59kr) och muggar (29kr, har en röd och en grön) från lagerhaus



Köksredskap: gräddsprits, våg, en liten gryta eller stor kastrull (stora plattan), ostkupa med mått (finns på Ö&B) och påshållare (ha under diskhon)



Filmer: Eclipse, Harry Potter och dödsrelikerna, Snövit, Aladdin och Pocahontas



Presentkort på IKEA (ramar, soffbord, gardiner)



Bli bjuden på fika eller bio



Wii - Zumba Fitness



Böcker - Klassiker


Gå min egen väg

För att ta egna beslut så måste man vara sin egen. Därför ska jag börja att göra det jag vill utan att förlita mig på andra.
Vill man göra det så får man göra det själv - mentaliteten ska jag börja anamma. Går det så går det. Går det inte så går det inte. Det får helt enkelt bära eller brista...

Lite sena nattliga tankar som dök upp. Och nu har jag banne i mig bestämt mig!



Bilden har inget med inlägget att göra.

Dumbledore frimärken

Den 8 mars så släppte Royal Mail frimärken på kända trollkarlar och häxor. Allt från Merlin till Aslan. Vill du se fler bilder? Besök.
Det skulle vara himla fint att få ett brev med Dumbledore på!

Källa: Royalmail.com

Första bilden från New York

Jag var i New York i februari. Det här var från början en misslyckad och väldigt väldigt överexponerad bild som blev till... det här:


Scones

Satan i gatan vad gott det är med scones tillsammans med smör/marmelad och ett stort glas med kall mjölk! Det avnjöts framför ett avsnitt av "How I met your mother".
Hade det inte varit så kladdigt att gegga med degen så hade jag gjort scones nästan varje dag faktiskt...



(Bilden på fotosidan(tidningen) fick vara med för att jag letat efter den här i Motala sedan 10 februari och hittade den först idag.)

Så var det de här med en rubrik...

Nu skulle jag helst vilja sitta och läsa en bok men istället...



... sitter jag vid datorn och fixar bilder från NY som ska mejlas till lite folk. Måste få det gjort någon gång så jag slipper ha det i tanken hela tiden!

Funderar på om jag ska ha en datorfri vecka (from imorgon till fredag eftermiddag). Men tror nog tyvärr att jag inte skulle lyckas med det. Fast det skulle vara skönt att "slippa" datorn lite, få distans till internet och göra andra kanske mer vettiga saker.

Bilder, fotografier

Jag vet inte vad det är med mig... jag har massvis med bilder att redigera och lägga upp här på bloggen och även fast jag har sorterat upp allt i olika mappar osv. så tar det stopp. Jag öppnar inte ens upp bilderna i Photoshop och om jag väl gör det så stänger jag ner programmet illa kvickt igen.

Önskar jag kunde komma ur min oinspirerade photoshopbubbla!

Rött hus med vita knutar... och jultomten

Jag tänker inte kommentera det osportsliga uppförandet av en viss Petter Northug i dagens skidtävlingar där Marcus Hellner mfl. tog ett välförtjänat VM silver (woho!) även fast jag gjorde det nu på sätt och vis...
Utan det här inlägget ska handla om mig och min dag som började med att jag som vanlig sov alldeles för länge!

Först stod det frukost, dusch och skidor på schemat och vid 14:30 åkte jag in till stan för att möta upp Anna och Debbi för en fika. Sedan skulle vi hälsa på Sabina och Rickard i deras nya hus och Anna kom på den eminenta idén att vi givetvis skulle ha med oss en inflyttningsblomma. Sagt och gjort. Medan parkeringstiden tickade iväg så letade vi blomma. Och vi hittade en fin en som vi köpte.

Det var efter det vi träffade på jultomten. Jajamen, du läste rätt; jultomten. En helt underbar man (P-Lisa, är det politiskt korrekt att säga så?) som hade upptäckt att min parkering hade gått ut. Som tur var så hade han inte börjat skriva en p-bot när vi kom traskandes till bilen och han var en trevlig prick som inte skrev en heller. Jag åkte därifrån med tron på att det verkligen finns snälla främlingar här i världen :)

Med ett snabbt stopp i Godishuset så kom vi äntligen fram till det röda huset med de vita knutarna. Här nedan finns det en del bilder att spana in och som ni kanske ser så är det ett hus som de ska renovera så att det blir precis som de vill.




...

Idag är en sådan dag jag helst hade velat stanna i sängen!



Utfyllnadsbild: En bild på Melvin från 2008