Bloggen / Böcker / Dagens / Inspiration / Sverigeresor / Jorden runt / Resedagbok / Motions pictures / Personligt / Text och citat / Träning
       Utrustning / Självporträtt / Porträtt / Vardag / Stadsbilder / Varelser / Natur / Övrigt och blandat / Temafotograferingar

       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December
       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December









Babbel

Skulle gått HLR-utbildning på jobbet idag men det blev inställt på grund av sjukdom.
- Får inte lära mig något. + Jag behöver inte komma tidigare till jobbet.

Jag skulle åka och träna idag men det känns som att jag håller på att bli sjuk. Vilar upp mig till imorgon istället. Tänkte ta en promenad ute istället men det regnar så det är inte värt det, kanske blir jag sjuk på "riktigt" liksom.

Borde redigera bilder, diska och hänga upp kläder i garderoberna men istället sitter jag och slöläser bloggar. Men det byts ut mot en dusch snart och matlagning så att jag hinner det också innan det är dags för jobb.

Undra vad brevbäraren kom med för något nyss. Jag brukar inte få post/reklam.

Sabina ville ha min portkod för hon ska tydligen komma och lämna något ikväll när jag jobbar). Undra om det är till mig (det borde det vara för hon känner ingen annan i huset) och vad det är. Jag är lite misstänksam må jag säga...

Äsch, dags att se vad som hamnade i brevlådan och jag hinner nog läsa några fler bloggar innan det är dags att duscha och laga mat...

Jay Smith och Swingfly


Träning vecka 34

Måndag: Träning på gym 60 min.

Onsdag: Gym 45 min, cyklade 4 km.

Söndag: Skogspromenad 120 min.

London - Dag 3



Tower of London / Notting Hill / Tunnelbanestation

Andreas Johnson


Instagram

En del av mina bilder på Instagram.


Tryck på bilden

RixFM Festival - Linköping - Andreas Johnson


Idag

Morgon:
Ramla ur sängen med sömnstuckna ögon och ta en lång varm dusch. Sen jobb på det.

Förmiddag:
Jobbar...

Eftermiddag:
Jobbar lite till och sticker sedan och tränar på gymmet (och själv dessutom!) sen hem för att sedan bege mig på cykel (!) till affären ca 2 km bort medan lite regn föll från himlen.

Ikväll:
Legat i sängen och läst tidning samtidigt som jag smaskade på godis. Skulle göra så att räkningarna betalas av sig själva vid 00-slaget men icke sa Nicke, det gick inte.
Så nu ska jag redigera lite bilder och och se ett avsnitt av Pretty Little Liars efter det.

Senare ikväll:
Laga matlåda tills imorgon (krögarpytt) och sedan bädda ner mig innanför duntäcket och sova ända tills klockan ringer imorgonbitti 04:45.

Ska försöka få in Parlamentet och svara på kommentarer också men det förstnämnda får jag nog skippa och kommentarerna får vänta till... imorgon kanske.

London - Dag 2



Buckingham Palace / St James Park / London Eye

Trött.

Jag är så trött på mig själv. Veckans träning = en powerwalk på 15 min i måndags. Inget mer. Nu jäklar ger jag järnet den här veckan!

RixFM Festival - Linköping



Först ut var husbandet Ramsells och efter det var det Ulrik Munther (stavning?).
Framöver kan ni se fram emot bilder på Andreas Jonsson, Jay Smith, Swingfly, Tove Styrke och Danny.

London - Dag 1


Flygresan / Stables Market (Camden) / Primrose Hill

RixFM Festival

Igår (fredag) åkte jag in till Linköping och mötte upp Anna. Efter en macka på Subway så hittade vi till Kungsträdgården efter många om och men. Där var nämligen Rix Fm Festival och vem tackar nej till gratis konsert?! Vi var några tappra själar som stod ut i regnet och jag tackar gudarna att plastpåsen runt objektivet räckte till skydd för att få en del bra bilder utan skada på kameran.



Får se när det dyker upp fler bilder. Här är iaf 2 stycken från när Tove Styrke var på scen. Jag gillar sista bilden. Synd bara för den svarta "blöbben" till vänster och lilla hjärthänderna.
Även det faktum att hon stod med ryggen mot i just det ögonblicket men man kan ju inte få allt här i livet, eller hur mamma ;)

Sista bilden på Niklas och Debbi


Suck.

Vad är det som gör att jag har så jäkla svårt att komma iväg till gymmet de veckor jag jobbar kväll? Hade planerat in 2 stycken "pass" nu i veckan (förutom lördag & söndag) men jag har inte kommit iväg en enda gång!

Jag sover gärna länge och har väldigt svårt att gå upp på morgonen vilket gör att jag bara får några timmars fritid så att säga. Men samtidigt så vet jag att jag hinner träna om jag verkligen bestämmer mig för det liksom.

Någon som har några tips på hur jag kan göra?. Det jag behöver mest är väl någon som drar mig upp ur sängen, packar gymväskan åt mig och drar iväg med mig till gymmet. Men jag är ju för gammal för en barnvakt...

London - Gatukonst








London <3

Första intrycket - Förundran

Jag kan inte förstå att jag är här! Mina fötter står på brittisk mark och om ca 60 min går mina ben på Londons gator.

Vi åker fort på fel sida av vägen. Utanför bussfönstret svischar den matta grönskan förbi och det ser precis ut så som jag föreställt mig att brittiskt landskap ska se ut. Men var är fåren? Jag ser dom på höger sida, fantastiskt.


Andra intrycket - Förväntan

Min vän bokstavligt ramlar ut ur bussen. Vi skrattar och tar ut våra väskor medan trafiken susar försiktigt på andra sidan av bussen. Vi tittar åt vänster och ser en skylt om tunnelbanan. Det är åt det hållet som vi styr våra steg.

...


Vi går av vid fel station (men det vet vi inte då) och börjar vår väg upp ur underjorden. Det är varmt och vi blir lite svettiga av att dra på våra väskor i underjordens gångar.

Vi lyckas ta oss igenom spärrarna och nu väntar oss en "tunnel" i svag uppförslutning och där framme ser vi ljuset. Vi ökar farten på stegen och jag undrar om det är såhär det känns att gå mot ljuset i slutet av tunneln när man dör. Är vi på väg mot paradiset?


...


Vi frågar om vägen och där runt hörnet ligger det - hotellet. Äntligen är vi framme! Trötta av vår färd så lägger vi oss på sängen och tar en välbehövlig tupplur.
När vi vaknar gör vi oss redo för att utforska den staden som kommer att bli en av de bästa platserna jag vet på denna jord.


Så var mina första timmar i London, augusti 2005.
Den 10-14 juli i år var jag där igen, för 6:e gången.

De kommande dagarna kommer det lite bilder från den resan.
För att minnas.



Träning vecka 32

Måndag: Gym ca 60 min.
Torsdag: Kort promenad med mamma, 15-20 min.
Fredag: Gym 90 min. Cyklade dit.
Söndag: Bingopromenad (udden runt) ca 35 min.

Det har inte blivit så mycket träning som jag velat och har planerat så jag hoppas att veckan som kommer går lite bättre. Och att jag inte äter lika mycket godis som jag gjort den här veckan...

En liten paus

Imorgon är semestern slut och det är dags att börja jobba igen. Tillbaka till vardagen med andra ord. Men för att jag inte ska fastna i mina dåliga rutiner igen så har jag bestämt mig för att ha internetförbud mån-torsdag. Under den tiden ska jag komma igång med att gå och lägga mig tidigare än vanligt, börja få en rutin på min träning så att inte gymkortet tickar och går utan att jag är på gymmet och så tänkte jag komma ifatt med alla bilder som jag ligger efter med.

Jag och kameran har inte varit vänner på sistone och varje gång jag öppnat photoshop så har jag börjat "må illa". Tänkte att det kanske hade något att göra med alla bilder som ligger orörda på datorn. Så jag tänkte tvinga mig ifatt och hoppas det blir bättre. Hur det nu skulle bli det när jag tvingar mig...

Dock har jag några undantag. Jag får gå in på facebook via mobilen och även twitter och instagram (för det är kul). Dessutom får jag uppdatera min brors hemsida och även min egen om jag får ändan ur...

INSTAGRAM och Twitter

Jag har smått börjat använda Instagram och Twitter så om ni vill följa mig så får ni gärna göra det. Jag heter ijojjo på bägge ställen och ni som inte har iphone kan även se en del av mina instagrambilder via twitter. Länk till min twitter: iJojjo



Om man ska någonstans där man kanske vill ta bilder för att minnas stället/dagen osv. men inte orkar konka på en stor systemkamera så är iphonen ett bra alternativ, speciellt när Instagram finns.


Det skulle vara roligt om man kunde ha miniobjektiv på kameran.
Och vet ni? Det finns faktiskt och då menar jag verkligen miniobjektiv! De funkar inte bara på mobilkameror utan även på webkameror osv. Jag skulle helst av allt vilja ha macro eller fisheye... eller näe, skulle nog helst av allt vilja ha macro objektivet faktiskt.

Objektiven finns att köpa här.






Varför inte göra en fotobok eller något annat roligt av dina instagrambilder?

Printstagr.am så kan du få dina bilder i olika format, såsom i en minifotobok eller som miniprints. Jag skulle vilja ha bilderna som klistermärken, väldigt festligt!



Water and sky - blue