Bloggen / Böcker / Dagens / Inspiration / Sverigeresor / Jorden runt / Resedagbok / Motions pictures / Personligt / Text och citat / Träning
       Utrustning / Självporträtt / Porträtt / Vardag / Stadsbilder / Varelser / Natur / Övrigt och blandat / Temafotograferingar

       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December
       Januari / Februari / Mars / April / Maj / Juni / Juli / Augusti / September / Oktober / November / December









Vilken dag

Det började med att jag slutade jobbet 06:10 och satt uppe och fixade en annons till min bror. Runt 09:00 kom jag i säng pg.a. lathet och dålig självdiciplin.
Vaknade innan klockan ringde vid 15:00 men somnade och vaknade kvart i 16. 15 minuter senare skulle jag vara på plats i Råssnäs för en promenad runt udden med Sabina (jag blev lite sen).

Kom hem och lade mig på en filt i gräset med en tidning i ca 30 min. Sen dess har jag ätit och latat mig vid datorn, spännande va...

Skulle ha bokat biljetter till Dödsrelikerna del 2 nu ikväll men lite folk är sega på att svara på sms så det får nog vänta till imorgon.

Sängen ser väldigt inbjudande ut men jag är hungrig så ska äta något. Men först läsa klart lite bloggar. Hade hoppats att jag skulle hinna sova en timme (22-23) men blir nog inte riktigt som jag tänkt mig. 30 min kanske jag hinner med.
För sen är det dusch och jobb som gäller.

Det var min dag

What (my) dreams are made of

Om jag hade fått precis som jag velat (& om jag hade mer mod) och ekonomin var nästintill obegränsad så skulle jag betala klart bilen, njuta av sommaren i Sverige, sälja allt som jag inte behöver och inte vill ha och packa ner resten av allt jag ägde och ställa av det någonstans.
Säga upp lägenheten och ta mitt pick och pack och dra ut i världen. Såhär skulle den resan sett ut:

Samla mina krafter i London i några dagar sedan ta flyget över till New York. Köra till alla ställen i USA som jag vill besöka. Hälsa på i Brasilien via Hawaii och åka till Machu Picchu.
Sedan vidare till Australien, Kambodja, Vietnam och Thailand och därifrån åka till kinesiska muren (och kanske Japan).

Efter det skulle jag ta mig till Kenya och åka på safari och via Grekland och Italien skulle jag komma hem igen över sommaren.

När hösten närmar sig skulle jag flytta till Barcelona (eller kanske Portugal) och njuta av vardagen, lära mig spanska (portugisiska) och kanske läsa lite kurser på distans.
När våren snart är här så skulle jag flytta hem till Sverige igen och gå någon kort fotoutbildning och efter det skulle jag förhoppningsvis veta vad jag skulle vilja arbeta med i kanske resten av mitt liv och påbörja den utbildningen.

Och går allt bra så skulle jag sedan få jobb, skaffa familj och hund(ar), resa mycket och leva lyckligt i resten av mitt liv tills jag dör av gammal ålder hemma i min egen säng.

Hur skulle ditt drömliv se ut?


Jag på ett vandrarhem i London, augusti 2009

Flower


Bal 2011 - Motala. Pt III






Lite babbel

Förinställt inlägg

När jag vaknade idag (idag, inte imorse) så hade jag ont i halsen. Jag har känt att det har varit på gång i typ en vecka nu och det var alltså idag som det bröt ut. Jag hoppas att det bara är en kort förkylning för det känns inte som att jag är dödssjuk och jag håller tummarna för att det inte blir värre.

Därför har jag hoppat över dagens elljustest och mår jag bättre imorgon så gör jag det då.

Vätternrundan har varit i helgen och i fredagskväll var jag för lat för att laga mat så jag beställde kinamat, hur gott som helst! Men jag skulle ha cyklat och hämtat maten istället för att ha tagit bilen. Fullt med folk, cyklister och bilar överallt. Men jag lyckades hitta en "parkering" utan att få böter.

Nu har jag jobbat i nästan 4 timmar och har 6 timmar kvar innan jag får gå hem och sova. Hoppas att det inte går allt för segt på jobbet :)

The darkness consumes me




Dåliga lilla flickebarn!

En gång i tiden lyckades jag vara godis, kak- och glassfri i hela 2 månader! Men ännu en gång har min självdisciplin gått rakt åt pipsvängen. Jag blir tokig på mig själv! Eftersom jag har varit duktig och klarat mig i över en vecka (och för att jag var duktig med träningen iaf halva veckan som varit) så bestämde jag mig för att få äta lite godis medan jag höll på att bearbeta alla bilder jag tog i New York.

Sagt och gjort, jag köpte lite godis och en mini chipspåse (särskrivning?) och har ätit upp alltsammans, utan att ens ha tittat på NY-bilderna! Skärpning Karlstedt!
Så jag får väl tvinga mig själv att fixa de där jädrans bilderna innan jag går och lägger mig så att jag inte får allt för dåligt samvete (för att jag troligen inte besöker gymmet imorgon) för att inte ha tränat de senaste dagarna och för att jag köpt McDonaldsmat och kinamat 2 av 3 dagar istället för att äta mat hemma (där jag både har mat att laga eller värma i micron).

Annars så tog min kattvaktning ett abrupt slut idag åt lilltösen här nedan. Men mysigt det har vi haft det. Vi har gosat, kollat på film, sovit, gått (mindre lyckade) promenader, ätit kyckling, busat och gosat lite till. (Och jag fick en Bueno <3 av kattägarna så nu ska jag smaska i mig den också)
Men nu vet jag att jag bara är lite kattmänniska och (som jag egentligen redan visste) en hundmänniska i hela benmärgen. Så det blir ingen katt i det här hushållet på permanent tid inte :)


Jag

En gammal bild på mig från 5 maj 2010. Rensar och sorterar alla mina bilder så det kommer att komma upp gamla såväl som nya bilder här på bloggen i en tid framöver, känner jag mig rätt så en ganska lång tid framöver...


Lite oskärpa och smutsig lins men vad gör det om 100 år.

Elitloppet 2011 - Invigningen







Dunk, dunk, dunk

Hjärtklappning


Niklas och Debbi



Den 17 april fotade jag parporträtt och det var Niklas och Debbi som stod framför kameran.

Mandragora

Den sanna Harry Potter nörd som jag är så blev jag helt lyrisk när jag fick se de här växterna på Ikea häromdagen! Ser ni vad det är eller är det bara jag som ser likheten?



Självklart är det mandragora (eller mandrake plant som det heter på engelska) som vi får se i Harry Potter och hemligheternas kammare. Det var nästan att jag köpte den men den skulle nog dö rätt så snabbt hemma hos mig tråkigt nog.

Bildkälla





I'm a Harry Potter geek so when I came across this Mandrake plant I just had to take a picture! So exiting!

+ 3 veckor


Jag tror att jag måste ändra lite på mina delmål när det gäller joggingen. Jag är inte så bra på det där med att veta på hur länge man kan springa en viss distans och sådär så när jag satte delmålen förut så tog jag bara siffror som lät bra och det var ju dumt. Såhär ser alltså listan ut nu:
  • Starttid: 10, 43,1
  • Delmål: 9 min och 20 sek
  • Delmål 2: under 9 min
  • Mål: Jogga runt hela (tid spelar ingen roll)

Såhär ser mina tider ut hittills:
  • Starttid: 10, 43,1
  • 1 vecka: 9, 59,1
  • 2 veckor: 10, 13,1
  • 3 veckor: 9, 38,8
  • 4 veckor: 9, 46,3


Tror ni att det är möjligt? Jag hoppas på det iaf...

Gårdagens äventyr

Igår när frukosten var uppäten, när mitt yttre tillfixat och när väskan satt på axeln så drog Carro och jag iväg på äventyr (med gästspel av Sabina och hemkoll hos Anna). Lite såhär såg det ut:














Yesterday I went out for an adventure with Carro. We met up with Sabina and went to see where Anna lived. What a wonderful day!

Mums!

Angående det här inlägget så har det inte gått så bra. Jag har fuskat ett par gånger eller tre så nu jävlar är det nog! Idag ska det ätas choklad i mängder så att jag blir trött på det (fast man kan väl inte bli trött på choklad, eller?!).

Klockan 20:00 imorgon är det alltså slut på godsakerna i 4 veckor! Önska mig lycka till (det lär behövas)!


Årets första minigolf

Idag har jag spelat årets första minigolf med Carro (och jag vann). Kul men varmt så efteråt köpte vi kulglass på Sjövik och gick en sväng i Varamon.
Eftersom jag vann så ska tydligen Carro spela så in i norden mycket så att hon har vunnit över mig när sommaren är slut. Haha, you wish! :P


Bilder tagna med Iphone 4

Studentbilder



Sjung om studentens lyckliga dar...





Tog lite studentbilder på Anna idag.
Sen att hon tog studenten för 4(5?) år sedan är en annan femma...

Är det okej att tycka synd om sig själv eller är det patetiskt?


Ett tag nu så har jag tänkt att skriva ett sånt här inlägg men jag har inte riktigt vetat hur jag skulle formulera det. Jag vet det inte riktigt nu heller men jag hoppas att det inte kommer att låta för löjligt och mobbigt liksom...

Oftast känns det som att jag inte har några vänner. De finns men de är inte närvarande, jag har tur om jag träffar åtminstone en av dom var 3:e vecka liksom.

I 99% av fallen så (känns det som att det) är jag som föreslår något att hitta på och antingen så blir det faktiskt av eller så svarar de att de inte har tid då ("men någon annan gång kanske") eller har någon annan anledning. Men det blir oftast inte av ändå för de ger inte förslag på någon annan tidpunkt/dag. Hur svårt kan det vara liksom? Jag orkar inte fråga hur många gånger som helst för det är inte kul att få negativa svar om och om igen.

Nästa år fyller jag 25 år och "alla tjatar" om att man ska ha värsta festen då men vem ska man bjuda liksom?! En (av 2) anledning(ar) till att jag inte firade min födelsedag i år förutom med släkten var inte för att jag inte ville utan för att jag inte visste vem jag skulle bjuda. Jag har en kompis kvar som bor här i stan och alla andra jag känner bor runtom i landet eller på andra sidan jorden så det är inte så lätt att bjuda någon då för det blir för komplicerat för dom att ta sig hit osv.

Jag åker gärna och hälsar på mina vänner i andra städer (och länder för den delen) för att jag vill träffa dom och umgås. Men varför kan inte dom göra likadant och komma och hälsa på mig?! Pengar är givetvis en faktor men kan de komma hem och umgås med familjen så kan de väl åtminstone skicka iväg ett sms och fråga om jag vill hitta på något. Har de inte mycket tid så kan de väl iaf försöka få in en timma i sitt schema för att träffa en kompis! Fast det kanske jag inte är värd...

Jag är glad att jag har min mamma och andra i min släkt som jag kan umgås och ha roligt med ibland. Annars skulle jag väl ruttna bort i hemmet/framför datorn innan den dagen jag fyller 30...



Vet någon hur man skaffar nya kompisar så berätta gärna! För alla verkar ha kompisar att umgås och ha roligt tillsammans med förutom jag...
(Nu verkar jag kanske alldeles för cynisk eller patetisk men det här var något jag behövde få ur mig och har du orkat läsa såhär långt så berätta gärna hur miserabelt du har det så att jag vet att jag inte är ensam, hehe.)

Ska även tillägga att ett mirakel har skett och att jag faktiskt kommer att resa bort med 2 kompisar på semestern och att underbara Anna ställde upp för mig idag med en timma av sitt liv, tack! :)

Bal 2011 - Motala












Slutet är här

Förinställt inlägg

Nu är det slut på godis och fika i alla dess former! Förutom en enstaka glass då och då förstårs. Och ett undantag är om jag får för mig att göra chocolate chip cookies för det har jag varit sugen på ett tag.

Annars får jag helt enkelt inte äta choklad(!), godis, kakor, bakelser, tårtor osv. Hur ska jag klara mig?

Den 10 juli får jag äta igen eftersom man kan ju inte vara "nyttig" i London!
Ser ni mig äta något på den förbjudna listan innan dess så får ni gärna skälla lite på mig...